Praktische gids voor een effectief brandveiligheidsbeleid

Visual Signalisatie DEF

Mensen, goederen en gebouwen beschermen tegen brand is belangrijk. Ook al vertellen we je hiermee niets nieuws, toch is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Een doeltreffend brandveiligheidsbeleid houdt immers niet alleen rekening met het welzijn van alle werknemers, maar zorgt net zo goed voor bedrijfscontinuïteit.

Heb je nog geen uitgebalanceerd brandveiligheidsbeleid of wil je je bestaande beleid bijwerken, dan vind je zeker inspiratie in onze gratis whitepaper “brandveiligheid”, een leidraad voor een efficiënt brandveiligheidsbeleid, ontwikkeld in samenwerking met Agoria.

Een efficiënt brandveiligheidsbeleid in 4 stappen

Brandveiligheid omzetten in een effectief brandveiligheidsbeleid vraagt een resem structurele,

technische en organisatorische maatregelen. Deze whitepaper biedt je, naast enkele basisbegrippen, een helikopterperspectief op 4 belangrijke stappen voor een efficiënt brandveiligheidsbeleid:

  • De planning en het ontwerp van een nieuwe of vernieuwde werkomgeving;
  • De realisatie van het gebouw;
  • De uitbating en het dagelijks beheer; en
  • Wat je kan doen als er toch brand


Aarzel niet gebruik te maken van deze gratis gids om je werknemers en onderneming optimaal te beschermen tegen brand.

Download gratis de whitepaper >

De kracht van het FiSQ-certificaat

FiSQ of Fire Safety Quality is een onafhankelijk kwaliteitscertificaat van Fireforum vzw, waarvan Agoria een van de stichtende leden is. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in brandveiligheid hebben de verschillende stappen beschreven in de whitepaper vlekkeloos onder de knie, en zijn bovendien door onafhankelijke auditeurs ook FiSQ-gecertificeerd.

Om het onafhankelijke FiSQ-kwaliteitscertificaat te verkrijgen, moet een bedrijf voldoen aan zowel technologische en organisatorische als financiële vereisten. Het certificaat, toegekend aan bedrijven gespecialiseerd in brandveiligheid, biedt heel wat voordelen, voor de klant en ook voor de maatschappij in het algemeen.

 

Samenwerken met een FiSQ-gecertificeerd bedrijf biedt een kwaliteitsvolle brandbeveiliging gedurende de volledige levensduur van de installatie.

Als onderneming die de veiligheid van je werknemers en de bedrijfscontinuïteit wil garanderen, kan je met een gerust hart een beroep doen op een specialist met een FiSQ-certificaat.

Download de gratis whitepaper

Bescherm je mensen en je bedrijf: ontdek de 4 stappen naar een doeltreffend brandveiligheidsbeleid. Zet samen met Agoria stappen vooruit naar een duurzame toekomst.

Download whitepaper >